16 september 2021

Brioche Hamburger Broodjes

Als je net zo’n hamburger lover bent als mij ben je het vast met me eens: het broodje is minstens net zo belangrijk als het vlees zelf. Voor mij moet het broodje niet te hard zijn en ook niet te zacht. Het moet de sappen van het vlees en toppings opnemen maar niet uit elkaar vallen.

Lees meer »
13 augustus 2021

Bananenbrood

Een bananenbrood smaakt het lekkerst wanneer je hem maakt met overrijpe bananen. Kom je er nog een paar tegen op je fruitschaal? Ga dan snel aan de slag met dit makkelijke recept. Met overrijp bedoel ik echt overrijp. Een banaan met zo’n bijna zwarte schil die er eigenlijk heel onaantrekkelijk uitziet, dat zijn de beste!

Lees meer »
5 augustus 2021
Week 29 2021
Week 28 2021
Week 24 2021

Blueberry pancakes met Griekse yoghurt

Perfecte fluffy pancakes.! Ik wil het liefst iedere dag deze pancakes als ontbijt maar helaas gaat dat niet. Ik moet ook nog een beetje aan de lijn denken haha. Maar in het weekend mag het vind ik! Probeer zelf ook eens deze heerlijke luchtige pancakes! 

Lees meer »
Week 24 2021

Crispy chicken met Thaise noedels

Dit gerecht behoort tot een van mijn favorieten..! Wanneer ik het gerecht maak ruikt de hele keuken heerlijk naar een oosterse keuken! De geuren van verse gember, knoflook en pittige sambal samen maakt deze saus helemaal af. 

Lees meer »
Week 22 2021
Week 19 2021

Madeleines met witte chocolade, pistache en framboos

Madeleines zijn Franse cakejes die gebakken worden in vormpjes die lijken op een schelp. Ze zijn het mooist als ze een buikje hebben. Om de buikjes perfect te krijgen bak je ze eerst kort op een hoge temperatuur en vervolgens nog even op een wat lagere temperatuur. Hierdoor krijg je de perfecte Madeleines! 

Lees meer »
Week 19 2021
Week 18 2021
Week 17 2021

Crunchy Chocolate Granola (vegan)

Een simpel en snel recept voor liefhebber van muesli en granola. Granola is een combinatie van haver, noten en zaden die je roostert in de oven. Je kunt er alle kanten mee op en dat maakt het zo leuk om te varieren. Zie mijn recept dan ook als inspiratie en maak vervolgens je eigen ideale mix. Ik kijk ook altijd goed wat ik nog in de kast heb en gebruik mijn restjes noten en zaden in de granola, zo gaat alles op.

Lees meer »
Week 13 2021

Aziatische wontonsoep

Deze Aziatische wontonsoep is comfort in een bowl. Zachte wontons in een romige rode curry bouillon geserveerd met courgette spaghetti. Deze bouillon is licht pittig en zit vol met smaak, een heerlijk licht gerecht met weinig calorieën. 

Lees meer »
Week 12 2021

Paas tulband met advocaat-glazuur

Zet tijdens Pasen deze feestelijke taart op tafel! Een luchtige vanille tulband met advocaat glazuur, dragee eitjes en chocolade hazen. Hoe groot of klein je het paasfeest ook gaat houden, je mag nog steeds lekker uitpakken. Maak een taart waar iedereen van kan genieten en waar je trots op kan zijn.. en met dit recept gaat dat zeker lukken! 

Lees meer »
Week 11 2021

Pasta salade met parmaham en burrata

Deze salade kun je maken als lunchgerecht maar ook als diner. Heerlijk als het warm weer is met een goed glas wijn. Ondanks dat het een salade is met pasta is dit een licht gerecht. En voor de mensen die liever niet te lang in de keuken staan of gewoonweg weinig tijd hebben is dit een ideaal recept. 

Lees meer »
Week 11 2021

Courgette ravioli met ricotta en spinazie (vega)

Dit gerecht is makkelijk te maken en vooral top voor mensen die willen afvallen. Doordat ik de pasta heb vervangen voor courgette bevat het gerecht al 65% minder koolhydraten. Courgette bevat namelijk weinig calorieën en is ook nog eens rijk aan vitamine C.. erg gezond dus! De ravioli is lekker romig en de tomatensaus met mozzarella maken het helemaal af. Kortom een heerlijk en gezond avondmaal.

Lees meer »
Week 09 2021
Week 08 2021

Beef ramen soep

Ramen is een gerecht bestaande uit noedels en een hete bouillon. Ik heb dit gerecht met biefstuk gemaakt en heerlijke gezonde knapperige groente zoals paksoi en groene asperges. Verder zitten er shii-takes, wortel en een gekookt eitje bij. Het is een echte smaakexplosie en een aanrader om te koken als je eens iets speciaals op tafel wilt zetten.

Lees meer »
Week 08 2021

Chocolate chip cookie's

Mijn ultieme guilty pleasure! Deze koekjes zijn echt goddelijk, de buitenkant is heerlijk krokant en ze zijn nog chewy en zacht van binnen. Het deeg heb je ook zo in elkaar gekneed en ze hoeven maar 8 a 10 min in de oven. 

Lees meer »
Week 08 2021

Buddha bowl met bieten hummus (vegan)

De buddha bowl is een kom die overloopt met kleurig, lekker uitziend en vooral gezond eten. De kom bevat als basis een graan, bijvoorbeeld (wilde) rijst, quinoa of bulgur, met daarop een verzameling groenten en andere vegetarische of veganistische ingrediënten.

Lees meer »
Week 08 2021

Libanees platbrood

Platbrood is de oudste manier van broodbakken, oorspronkelijk komt het uit Egypte. Men ging dit brood maken met alleen bloem en water en liet het drogen op een warme steen totdat het een hard plat brood werd. Tegenwoordig kun je er veel kanten mee op en worden er allerlei kruiden bij toegevoegd, het word nu ook vaker gemaakt met yoghurt in plaats van water. 

Lees meer »
Week 06 2021

Sticky cinnamon rolls

I love cinnamon rolls! Een heerlijk warm, zoet, luchtig broodje! Heerlijk voor bij de koffie...  of eigenlijk wanneer je er maar zin in hebt. Ik bak ze zeker iedere twee weken, ik vind het heerlijk hoe het hele huis gaat ruiken naar kaneel en vers gebakken brood. 

Lees meer »
Week 07 2021

Spicy pasta met knoflook gamba's

Deze pasta is zo mega lekker.. (al zeg ik het zelf) ..en super makkelijk om te maken. De ultieme comfort food pasta! De tomatensaus die licht romig is door de mascarpone en licht pittig door het rode pepertje.. de verse pasta die zich opneemt met die heerlijke saus en daarbij de heerlijke knoflookgamba's.. af gegarneerd met parmezaanse kaas en buffelmozzarella. Easy om te maken en een feestje om te proeven.

Lees meer »
Week 06 2021

Blueberry french toast

Ooey Gooey Blueberry french toast! Dit is een heerlijk zondags ontbijtje! En eigenlijk een ontbijtje wat je lekker in bed moet eten. Heerlijk de dag beginnen met warme wentelteefjes en een lekkere blauwe bessensaus. 

Lees meer »
Week 05 2021

Lemon curd pie

Deze Lemon curd pie is echt goddelijk! Het krokante van de koek, het zoetzure van de lemon curd en het romige van de merinque. Al deze smaken samen maken deze taart tot een van de lekkerste taarten die je ooit zult proeven. 

Lees meer »
Week 05 2021

Bosbessen taart

Deze taart is voor de echte zoetekauwer! Een luchtige biscuit met een zuurtje van limoen, de romige blauwe bessen crème en het zoetzure van de bosbessen puree..! Een heerlijke taart om lekker bij de koffie te serveren.

Lees meer »
Week 04 2021
Week 04 2021

Smoothie bowl

Een ontbijtje, zo mooi dat je 'm eigenlijk niet op wilt eten.. De smoothie bowl.! Met prachtige felle kleuren, vers fruit in mooie patronen en lekkere toppings. Maak van je ontbijt een waar kunstwerkje!

Lees meer »
Week 05 2021

Pavlova

Pavlova! Crispy van buiten en zacht en fluffy van binnen. Zelf ben ik gek op Pavlova.. ten 1e is het super easy om te maken.. ten 2e zet je iets enorm fantastisch op tafel voor je gasten. Doordat de meringue spierwit van kleur is kan je het leuk versieren met felle kleuren zodat het dessert er echt uit springt. Het is een feestje om het te serveren maar nog leuker om te proeven! 

Lees meer »
Week 04 2021
Week 04 2021

Tom Kha Kai soep

Tom Kha Soep (ook wel Tom Kha Kai of Tom Kha Gai) is één van de populairste Thaise gerechten. De letterlijke vertaling van Tom Kha Kai is kip galanga soep. Galanga is een wortel die lijkt op de gemberwortel en geeft de soep samen met de kokosmelk zijn karakteristieke smaak. Met dit recept voor Tom Kha Kai maak je een lichtpittige kokos-kippensoep die heerlijk is als voorgerecht bij een Thaise maaltijd.

Lees meer »
Week 05 2021

Pasta Pesto

Zin in een lekker en snel avondmaal? Dan ben je bij dit gerecht aan het juiste adres! Deze pasta is snel in elkaar te flansen, super romig en top van smaak. Wanneer ik weinig tijd heb om te koken kom ik vaak uit bij dit gerecht en laten we eerlijk zijn.. iedereen kan wel zo'n recept gebruiken toch? 

Lees meer »
Week 04 2021

Klassieke chocolademousse

Wie houdt er nou niet van chocolade..! En met dit recept win je in no time het hart van je familie en vrienden. Hij is namelijk precies zoals chocolademousse moet zijn: een zijdezachte en luchtige wolk, die door de chocolade smelt op je tong. Een dessert waarvan bovendien wetenschappelijk bewezen is dat je er gelukkig van wordt. In cacao zitten namelijk bepaalde stoffen die ervoor zorgen dat het lichaam meer endorfine aanmaakt. Deze stof wordt ook aangemaakt als je verliefd bent.

Lees meer »

Winter havermoutpap

Havermout.! You're love it or hate it! Zelf ben ik dol op havermout, het is heel gezond, het vult snel en het is ook nog eens super easy om te maken. Havermout is tevens een goede broodvervanger en je kan met smaken enorm veel variëren. Dit recept behoort toch wel tot een van mijn favorieten als ontbijt, en dan het liefst op een koude regenachtige zondagochtend wanneer je lekker niets hoeft behalve je druk maken welke serie je op netflix gaat kijken.

Lees meer »