Blueberry french toast

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 10:13

Ooey Gooey Blueberry french toast! Dit is een heerlijk zondags ontbijtje! En eigenlijk een ontbijtje wat je lekker in bed moet eten. Heerlijk de dag beginnen met warme wentelteefjes en een lekkere blauwe bessensaus. 

En nog een goede tip!!.. Ik heb het hele recept uitgewerkt dus je kan zelfs je partner vragen om dit ontbijt voor jullie te maken zodat je zelf nog heerlijk in bed kan blijven liggen.

(Zelf wacht ik nog op deze verrassing haha!)

 

 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen

Wentelteefjes:

-4 dikke plakken suikerbrood

-2 eieren (los geklopt)

-1 theelepel Ceylon kaneel

-1 theelepel ahornsiroop

-Kokosolie om in te bakken

 

Blauwe bessensaus:

-100 gram bevroren blauwe bessen

-30 ml water

-30 gram suiker

-1/2 limoen rasp + sap

-5 gram maizena + beetje water

 

 

Garnering:

-8 bramen (optioneel)

-Gehakte walnoten (optioneel)

 

Bereidingswijze bos bessensaus:

  1. Pak een steelpan en voeg hier het water, suiker, limoensap en blauwe bessen aan toe.
  2. Laat het inkoken totdat de blauwe bessen langzaam tot puree veranderen. 
  3. Meng de maizena met het water en voeg toe aan de blauwe bessen. 
  4. Ga nu verder met het maken van de wentelteefjes.

 

Bereidingswijze wentelteefjes:

-Begin met de losgeklopte eieren in een kom te doen en voeg daar de ahornsiroop en kaneel aan toe.

-Snij 4 dikke plakken suikerbrood af en dip deze aan beide kanten in het eiermengsel.

-Zet de pan op middelhoog vuur, doe de kokosolie in de pan en bak de plakken suikerbrood goudbruin.

-Zorg ondertussen dat de blauwe bessensaus lekker warm is om zo te serveren.

-Wanneer de wentelteefjes goudbruin en crispy zijn mag je ze diagonaal doorsnijden en speels op bord leggen.

-Schenk de warme bessensaus erover heen en garneer af met de gehakte walnoten en bramen.

 

Alvast eet smakelijk en veel kookplezier!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.