Dit gerecht is makkelijk te maken en vooral top voor mensen die willen afvallen. Doordat ik de pasta heb vervangen voor courgette bevat het gerecht al 65% minder koolhydraten. Courgette bevat namelijk weinig calorieën en is ook nog eens rijk aan vitamine C.. erg gezond dus! De ravioli is lekker romig en de tomatensaus met mozzarella maken het helemaal af. Kortom een heerlijk en gezond avondmaal.
Wat heb je nodig?
Dit gerecht is voor 4 personen
ingrediënten :
-1 blik mutti tomaten
-Handje cherrytomaten.
-1 ui
-2 teen knoflook
-2 eetlepels chilisaus
-3 eetlepels ketchup
-2 courgettes
-1 pak Ricotta
-1 bol mozzarella
-100 gram spinazie
-100 gram parmezaan
-10 blaadjes basilicum
-Scheut olijfolie
-Zout en peper
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en fruit deze in de pan met een scheut olijfolie
- Staaf de tomaten uit blik fijn samen met de knoflooktenen en een snuf zout.
- Schenk nu de tomatensaus bij de ui en voeg de ketchup, en chilisaus toe. Laat op laag vuur inkoken.
- Zet de oven ondertussen aan op 200 graden.
- Snij de spinazie in grove reepjes en bak deze in een hete pan met een scheut olijfolie.
- Snij nu 6 blaadjes basilicum in fijne reepjes, en halveer de cherrytomaten.
- Voeg de ricotta, helft van de parmezaanse kaas, basilicum en gebakken spinazie bij elkaar in een bekken en meng tot een mooi geheel. Maak extra op smaak met wat zout en peper. Zet gekoeld weg tot nodig.
- Was nu de courgettes af en snij met behulp van een dunschiller of kaasschaaf dunne lamellen van de courgette. Wanneer je klaar bent mogen deze in een bak en bestrooi je ze met iets zout. Hierdoor gaat het meeste vocht uit de courgette en is het makkelijker om er straks ravioli’s van te maken. Laat ze ongeveer 10 minuten staan.
- Ondertussen kun je kijken of de saus mooi is ingekookt en of het goed op smaak is. Voeg naar smaak eventueel nog wat zout en peper toe.
- Zorg dat je een gietijzeren pan of ovenschaal klaar hebt staan om straks de ravioli in te leggen. Giet nu de saus in de ovenschaal/pan.
- Pak nu de bak met ricotta en de bak met courgette lamellen.
- Maak een X vorm met 2 courgette lamellen en leg nu diagonaal nog 1 courgette strook. Je hebt nu in totaal 3 courgette stroken.
- Leg in het midden een eetlepel van het ricotta mengsel en vouw nu de stroken naar elkaar toe totdat je een mooi pakketje hebt gemaakt. Leg met de dichte vorm naar boven in de ovenschaal/pan.
- Herhaal dit totdat alle courgette stroken op zijn. Mocht je nog wat ricotta mengsel over hebben mag je dit verdelen tussen de courgette ravioli’s.
- Bestrooi nu alles met de overgebleven parmezaanse kaas, snij de mozzarella in grove stukken en verdeel ook over de ravioli’s. Maak het af met de cherrytomaten en zet in de oven voor 20 min op 200 graden.
- Wanneer de 20 minuten zijn afgelopen zet dan de oven op grill stand en laat nog 5 min in de oven staan.
- Garneer af met de overgebleven basilicum blaadjes en een scheutje olijfolie.
Eet smakelijk en alvast veel kookplezier.
TIP:
Kom je er niet uit? Ik heb een kort filmpje over dit gerecht gemaakt. Klik hieronder op de link.
Reactie plaatsen
Reacties