Pasta salade met parmaham en burrata

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 20:56

Deze salade kun je maken als lunchgerecht maar ook als diner. Heerlijk als het warm weer is met een goed glas wijn. Ondanks dat het een salade is met pasta is dit een licht gerecht. En voor de mensen die liever niet te lang in de keuken staan of gewoonweg weinig tijd hebben is dit een ideaal recept. 

 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen

Ingrediënten:

-16 blaadjes basilicum (waarvan 6 voor de afgarnering)

-2 handjes rucola melange sla

-1 teen knoflook

-2 eetlepels pijnboompitten 

-100 ml olijfolie

-100 gram parmezaan

-100 ml kookroom

-1 ui

-200 gram penne pasta

-1 bol burrata

-6 plakken parmaham

-Scheut olijolie (afgarnering) 

-6 cherrytomaatjes (afgarnering)

-Zout en peper

 

Bereidingswijze:

  1. Rooster de pijnboompitten in de pan totdat ze mooi goudbruin zijn en laat ze afkoelen
  2. Pluk de basilicum en doe 10 blaadjes in een vijzel samen met 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 50 gram parmezaanse kaas, 1 teen knoflook en 100 ml olijfolie.
  3. Draai nu alles fijn in de vijzel totdat je een smeuïge pesto hebt gecreëerd. (mocht je geen vijzel hebben kun je dit ook in een keukenmachine fijn draaien of met de staafmixer). 
  4. Snipper nu de ui en fruit deze in de pan met een scheut olijfolie en wat zout en peper.
  5. Doe de pesto bij de gefruite ui in de pan en schenk de kookroom erbij.
  6. Zet ondertussen een pan met water op met flink wat zout, kook dan voor ongeveer 8 min de penne pasta ‘’al dente’'. (beetgaar)
  7. Giet de pasta af en voeg het nu toe aan de pesto saus. Meng door elkaar en maak af met de overgebleven parmezaanse kaas en eventueel wat zout en peper.
  8. Pak twee diepe borden en verdeel de rucola melange sla, daarna mag de pasta salade erop.
  9. Snij de burrata voorzichtig door de helft en leg dit op de pasta salade in het midden. (pas op dat niet alle vulling eruit loopt)
  10. Verdeel de parmaham over de borden en maak af met wat basilicum blaadjes en gesneden cherry tomaatjes.
  11. Garneer de burrata af met een scheut olijfolie en wat peper.

 

Veel kookplezier en alvast eet smakelijk!

 

Tip:

Vervang de penne pasta eens voor volkoren pasta of kies voor koolhydraat arme pasta.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.