Rigatoni pasta met doperwten en griekse feta (vega)

Gepubliceerd op 6 mei 2021 om 19:16

Rigatoni komt van het Italiaanse woord rigati, dat verwijst naar de groeven in de pasta. Bij deze pastasoort gaan de ingrediënten niet alleen in de buizen zitten, maar ook tussen de ribbels.

Dit vega gerecht is super lekker en makkelijk om te maken. De zongedroogde tomaten en doperwten maken het gerecht lekker fris en de Feta vormt een zoute tegenhanger.

 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen

Ingrediënten:

-300 gram rigatoni pasta

-1 blik mutti tomaten 

-1/2 ui

-2 tenen knoflook

-2 eetlepels ketchup

-1 eetlepel chilisaus

-1 theelepel sambal

-1 eetlepel creme fraiche 

-100 gram verse doperwten 

-150 gram Griekse Feta kaas

-10 stuks zongedroogde tomaten

-Korianderblad (garnering, is optioneel)

 

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en fruit deze in de pan totdat ze glazig zijn. 
  2. Maak de knoflooktenen schoon pers deze door de knoflookpers, voeg nu toe aan de ui.
  3. Voeg nu het blik tomaten toe en laat 10 min op laag vuur indikken.
  4. Voeg nu de ketchup, chilisaus, en sambal toe. Proef de saus ondertussen goed en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  5. Zet een kleine pan met water op voor de doperwten en een middelgrote pan om de pasta in af te koken. Voeg in beide pannen royaal zout.
  6. Wanneer het water kookt mogen de doperwten in het water voor ongeveer 1 minuut. Giet daarna af en spoel de doperwten meteen koud. Dit zorgt ervoor dat ze niet doorgaren en dat ze mooi groen van kleur blijven.
  7. Voeg ondertussen de crème fraiche bij de saus en laat zachtjes doorkoken.
  8. Nu mag je pasta gaan afkoken voor 10 min, giet daarna af voeg toe aan de saus. 
  9. Snij ondertussen de zongedroogde tomaten verticaal door de helft en voeg toe aan de saus samen met 75 gram Feta kaas.
  10. Pak nu twee diepe borden en verdeel de pasta. Garneer af met de overige feta kaas en eventueel wat korianderblad. 

 

Heel veel kook plezier en eet smakelijk alvast!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.