Aziatische wontonsoep

Gepubliceerd op 2 april 2021 om 15:38

Deze Aziatische wontonsoep is comfort in een bowl. Zachte wontons in een romige rode curry bouillon geserveerd met courgette spaghetti. Deze bouillon is licht pittig en zit vol met smaak, een heerlijk licht gerecht met weinig calorieën. 

 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen

Voor de bouillon: 

-500 ml groentebouillon

-1 ui

-2 tenen knoflook

-1 rode peper

-1,5 eetlepel verse gember (geschaafd)

-2 eetlepels rode curry

-2 eetlepels maple syrup (of bruine suiker)

-1 theelepel zout

-270 ml kokosmelk

 

Voor de wontons:

-10 wonton vellen ontdooid (kun je halen bij de Toko)

-100 gram half om half gehakt

-1 sjalotje 

-1 teen knoflook

-100 gram Chinese kool (grof gesneden)

-1 steel bosui ( grof gesneden)

-1 rode peper

-2 eetlepels sojasaus

-1 eetlepel sesamolie

-1 eetlepel bruine suiker

-1 eetlepel zonnebloemolie 

 

Bereidingswijze soep:

  1. Begin met het snipperen van de ui en knoflook.
  2. Fruit nu de ui in de pan met een scheut olijfolie voor ongeveer 2 a 3 minuten.
  3. Voeg nu de geschaafde gember, rode peper en knoflook toe en bak alles goed door elkaar voor ongeveer 30 seconden.
  4. Voeg nu de rode curry pasta samen met de maple syrup toe en blus af met de groente bouillon.
  5. Laat alles even doorkoken en doe dan de deksel op de pan en laat op laag vuur staan voor 10 minuten.
  6. Voeg nu de kokosmelk toe en laat nogmaals op laag vuur staan en begin met het maken van de wontons. Maar let op.. check regelmatig of de soep niet inkookt, mocht de soep erg dik worden voeg dan iets water toe.

 

Bereidingswijze wontons:

  1. Snipper de ui en snij de Chinese kool, bos ui, en rode peper in grove stukken.
  2. Pak een kom en doe daar het gehakt, ui, bosui, peper, Chinese kool in en staaf dit met behulp van een staafmixer fijn.
  3. Voeg nu de sojasaus, sesamolie en bruine suiker toe en staaf nogmaals door elkaar. Maak extra op smaak met zout en peper.
  4. Pak nu de wonton vellen en een bakje met water, maak de buitenste hoeken van de wonton nat met je vinger.
  5. Pak een eetlepel van de vulling die je heb gemaakt en plaats die in het midden van de wonton. Vouw hem nu dubbel zodat er een driehoek ontstaat.
  6. Vouw nu de onderste hoeken naar elkaar en knijp iets aan zodat de wonton niet meer open kan. Ik plaats hieronder een foto als voorbeeld:

7.  Kook de wontons in een ruime pan met water ongeveer 2 a 3 min. Let   op dat alles niet te hard kookt want hierdoor kunnen de wontons breken. Daarna mogen de wontons in de rode curry bouillon. 

8.  Kook nu de courgette spaghetti af voor 30 seconden, en plaatst dit in een mooi diep bord. Leg nu ook de wontons in het bord en giet als laatste de bouillon erbij.

9.  Maak het bord af met wat blaadjes basilicum. 

 

Heel veel succes en alvast eet smakelijk.

 

Tip:

Je kan gevulde wontons ook erg goed invriezen, maak er wat extra zodat je ze volgende keer alleen nog maar hoeft af te koken.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.