Paas tulband met advocaat-glazuur

Gepubliceerd op 25 maart 2021 om 09:52

Zet tijdens Pasen deze feestelijke taart op tafel! Een luchtige vanille tulband met advocaat glazuur, dragee eitjes en chocolade hazen. Hoe groot of klein je het paasfeest ook gaat houden, je mag nog steeds lekker uitpakken. Maak een taart waar iedereen van kan genieten en waar je trots op kan zijn.. en met dit recept gaat dat zeker lukken! 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 8 a 10 personen

Beslag:

-1 pak Dr.Oetker tulband mix

-50 ml melk

-175 gram roomboter

-4 eieren

Glazuur:

-5 eetlepels advocaat 

-125 gram poedersuiker

Garnering:

-Chocolade eitjes

-Chocolade hazen

-Dragee eitjes

-Gele schuimpjes

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden hete lucht.
  2. Klop de roomboter zacht en luchtig met een keukenmachine.
  3. Voeg nu de tulband mix toe samen met de melk en eieren en klop 3 minuten luchtig op de hoogste stand.
  4. Vet ondertussen de tulbandvorm in met iets roomboter of bakspray.
  5. Schenk het beslag voorzichtig in de tulband en maak randen schoon als je iets gemorst hebt.
  6. Zet in het midden van de oven en bak 60 a 70 minuten in de oven op 140 graden.
  7. Maak ondertussen de advocaat glazuur, meng de advocaat samen met de poedersuiker met een kleine garde of lepel.
  8. Haal na 60 a 70 min de tulband uit de oven en laat 3 min iets afkoelen, daarna kun je de tulband voorzichtig uit de vorm halen.
  9. Laat nu volledig afkoelen, wanneer afgekoeld kun je beginnen met versieren.
  10. Verdeel de advocaat glazuur vanuit het midden over de tulband, het glazuur druipt vanzelf naar beneden.
  11. Maak het af met paaseitjes, chocoladehazen en schuimpjes. Het maakt niet uit hoe je het versiert want het gaat er natuurlijk prachtig uitzien.

 

Heel veel succes en kookplezier,

En alvast een vrolijk pasen!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.