Bananenbrood

Gepubliceerd op 13 augustus 2021 om 10:48

Een bananenbrood smaakt het lekkerst wanneer je hem maakt met overrijpe bananen. Kom je er nog een paar tegen op je fruitschaal? Ga dan snel aan de slag met dit makkelijke recept. Met overrijp bedoel ik echt overrijp. Een banaan met zo’n bijna zwarte schil die er eigenlijk heel onaantrekkelijk uitziet, dat zijn de beste!

 

Wat heb je nodig?

  • 125 gram gesmolten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 60 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract / 1 mespunt verse vanille
  • 3 rijpe bananen 
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • handvol cranberry's of gehakte noten
  • 1 extra banaan voor de bovenkant (optioneel)

 

Benodigdheden:

  • Oven
  • Cakeblik (25 cm)
  • bakpapier

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Meng de suiker met de boter samen en klop dit goed samen.
  3. Meng nu de melk en het vanille extract erdoor. Doe de bloem, baking soda en het zout erbij. Meng ook dit weer goed samen.
  4. Prak de banaan met een vork tot een fijn papje of doe de bananen in een keukenmachine en blender het fijn.
  5. Voeg de bananenpap ook toe aan het beslag en spatel dit erdoorheen.
  6. Voeg als laatste eventueel de cranberry/noten erdoor, spatel nu het beslag in de cakevorm. Als je de extra banaan wilt gebruiken snij deze dan in de lengte doormidden en leg met de bolle kant in het beslag.
  7. Bak het brood nu voor 65 minuten af op 160 graden. Check de cake altijd even met een houten prikker, als dit er droog uitkomt is het brood klaar.
  8. Laat 10 minuten afkoelen voordat je het brood uit het cakeblik haalt.

 

Heel veel bakplezier en veel succes! 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.