Deze taart is voor de echte zoetekauwer! Een luchtige biscuit met een zuurtje van limoen, de romige blauwe bessen crème en het zoetzure van de bosbessen puree..! Een heerlijke taart om lekker bij de koffie te serveren.
Wat heb je nodig?
Deze taart is voor 5 personen (taart vorm 15cm)
Biscuit:
-2 eieren (M)
-60 gram suiker
-1 mespunt verse vanille of 1 eetlepel vanille extract
-40 gram bloem
-15 gram maizena
-eetlepel limoen + limoenrasp
Botercreme:
-200 gram suiker
-125 ongezouten roomboter
-3 eetlepels citroensap
-7 eetlepels bosbessenpuree (zie recept)
Bosbessenpuree:
-100 gram bevroren blauwe bessen
-30 ml water
-30 gram suiker
-sap van halve limoen
-scheutje grand marinier
-5 gram maizena en een paar druppels water
Garnering
-5 stuks bramen
-5 stuks frambozen
-3 mint topjes
-Chocolade krullen of geschaafde chocolade
Bereidingswijze biscuit:
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
- Klop de eieren samen met de suiker en vanille luchtig voor ongeveer 8 minuten.
- Het ei mengsel moet zo luchtig zijn dat het wit van kleur wordt.
- Zeef nu de bloem en maizena en spatel dit door het luchtige eiermengsel. Spatel er nog op het laatst er wat limoensap doorheen.
- Pak je taartvorm ( 15 cm) en vet de bodem en randen in met iets roomboter of bakspray.
- Vouw nu met bakpapier hoge randen en leg die in de bakvorm (zie foto).
- Nu mag je het biscuit beslag in de bakvorm gieten en in het midden van je oven plaatsen, bak de biscuit voor 25 minuten af.
- Wanneer klaar check je even of je biscuit gaar is. Druk zachtjes in het midden en wanneer je biscuit terugveert is het gaar.
- Laat 5 min afkoelen in de bakvorm en haal er daarna voorzichtig uit en laat volledig afkoelen op een raster.
Bereidingswijze blauwe bessen puree:
- Pak een steelpan en voeg hier het water, suiker, limoensap, grand marinier en blauwe bessen aan toe.
- Laat het inkoken totdat de blauwe bessen langzaam tot puree veranderen.
- Meng de maizena met het water en voeg toe aan de blauwe bessen, dit zorgt ervoor dat het dikker wordt en goed blijft liggen op de taart.
- Laat het koud worden.
Bereidingswijze botercreme:
- Mix de boter luchtig en zalig. (zorg dat je boter op kamertemperatuur is).
- Zeef de poedersuiker en meng met de opgeslagen boter erdoorheen.
- Klop op het laatst het citroensap en de blauwe bessen puree erdoor.
- Vul nu de spuitzak met een gladde spuitmond en de botercreme.
Bereidingswijze opmaak taart:
- Snijd de biscuit horizontaal door de helft.
- Drenk het kaspel met een beetje Grand Marinier
- Smeer de bosbessen puree uit over de 2 lagen biscuit.
- Pak nu de spuitzak met botercreme en maak mooie dotjes over de 2 lagen biscuit. (zie foto)
- Stapel nu de 2 lagen op elkaar, schaaf wat limoenrasp over de taart heen.
- Maak de taart af met rood fruit, chocolade krullen of geschaafde chocolade.
Heel veel kookplezier en alvast eet smakelijk!
Tip: Ik heb een kort filmpje gemaakt over de bereiding van deze lekkere taart. Klik hieronder op de link.
Reactie plaatsen
Reacties