Pasta Pesto

Gepubliceerd op 5 februari 2021 om 22:59

Zin in een lekker en snel avondmaal? Dan ben je bij dit gerecht aan het juiste adres! Deze pasta is snel in elkaar te flansen, super romig en top van smaak. Wanneer ik weinig tijd heb om te koken kom ik vaak uit bij dit gerecht en laten we eerlijk zijn.. iedereen kan wel zo'n recept gebruiken toch? 

 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen

-1 pak verse pasta (tagliatelle) 

-1 ui

-2 tenen knoflook

-1 bosje balsilicum (15 gram)

-100 ml olijfolie

-40 gram parmenzaanse kaas

-3 eetlepels geroosterde pijnboompitten

-250 ml kookroom

-400 gram kipdijfilet

-100 gram gerookte spekreepjes

-scheutje olijfolie voor in de pan

-zout en peper

-Een lekkere fles witte wijn voor bij het eten. (optioneel)

 

Bereidingswijze :

  1. Rooster de pijnboompitten in de pan totdat ze mooi goudbruin zijn en laat ze afkoelen
  2. Pluk de basilicum en doe de blaadjes in een vijzel samen met 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 30 gram parmezaanse kaas, 1 teen knoflook en 100 ml olijfolie.
  3. Draai nu alles fijn in de vijzel totdat je een smeuïge pesto hebt gecreëerd. (mocht je geen vijzel hebben kun je dit ook in een keukenmachine fijn draaien of met de staafmixer). 
  4. Snipper nu de ui en fruit deze in de pan met een scheut olijfolie en wat zout en peper.
  5. Wanneer de ui er glazig uit begint te zien mogen de spekreepjes en knoflook erbij.. Bak deze goed uit en giet wat van het overtollige vet uit de pan.
  6. Voeg nu de pesto erbij en meng dit allemaal even goed door elkaar op hoog vuur.
  7. Schenk nu de kookroom in de pan en laat het vuur hoog staan en blijf alles mengen met een spatel. Wanneer de saus dik begint te worden zet je het vuur uit.
  8. Begin nu de kip te snijden in grove blokjes, bak in een erg hete pan met een scheut olijfolie en bestrooi met zout en peper. 
  9. Laat zeker 2 min op hoog vuur bakken, (hierdoor krijg je heerlijke crispy kip). Bak daarna de andere kant van de kip.
  10. Zet een hoge pan met water op voor de pasta en voeg royaal zout toe.
  11. Waneer het water kookt voeg je de pasta toe en laat je 2 min koken, daarna de pasta afgieten en toevoegen bij de saus.
  12. Nu mag de pan met pasta en saus weer op het vuur totdat het weer kookt.
  13. Proef de pasta af naar smaak en serveer daarna in diepe borden.
  14. Garneer af met 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten, parmezaanse kaas en de gebakken kip.

 

Tip: Ik heb van dit gerecht een korte video gemaakt hoe ik het bereidt! Klik hieronder op de link!

Video's

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.