Udon noodles met kipfilet, Thaise groenten en rode curry

Gepubliceerd op 5 augustus 2021 om 20:14

Udon noodles met kipfilet, rode curry en knapperige Thaise groenten. Een fantastisch Aziatisch gerechtje dat sneller op tafel staat dan je denkt.

Udon noedel is gemaakt van zachte tarwe en heeft een aangename structuur en smaak. Udon is van alle Japanse noedels de dikste noedel. Door de stevige structuur en elasticiteit van deze noedel kan het zowel koud als warm geserveerd worden

 

Wat heb je nodig?

Porties: 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 pak Udon noodles
  • 1 kipfilet
  • 1 pakje rode curry (Kho Thai, verkrijgbaar bij AH)
  • 1 theelepel verse geschaafde gember
  • 1 bakje courgetini 
  • 1 blikje kokosmelk  a 400 ml
  • 100 ml kookroom
  • 1 zakje Thaise wokgroente
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • zonnebloem olie
  • zout en peper

Afgarnering: (optioneel)

  • 1/2 rode peper gesneden
  • 2 theelepels zwart sesamzaad

 

Bereidingswijze:

  1. Pak een wokpan en giet hier een scheutje olie in, wanneer de olie heet is wok hierin de Thaise groenten. Maak op smaak met zout en peper.
  2. Voeg nu de rode curry eraan toe en roer totdat de curry volledig is opgenomen met de groenten.
  3. Blus alles af met de kokosmelk, Let op!.. alleen de bovenste romige laag, het water gebruiken we hier niet bij zodat de noodles straks in een romige saus zitten. 
  4. Voeg ook de kookroom eraan toe, maak daarna extra op smaak met de sesamolie, gember, chilisaus en gesneden chilipeper. Laat alles even 3 min langzaam doorkoken.
  5. Zet daarna het vuur uit en begin met het bakken van de kipfilet.
  6. Zet ondertussen een pan met kokend water op + een steelpan met kokend water. Voeg hierin royaal zout toe. Wanneer het water kookt mogen de Udon noodles in de grote pan en laat het 10 min koken. 
  7. Bak de kipfilet gelijkmatig bruin in de pan totdat hij gaar is.
  8. Na 10 minuten giet je de noodles af en voeg je het bij de rode curry.
  9. Zet de rode curry saus nu weer op het vuur totdat alles heet is. 
  10. Kook de courgetini 30 seconden in het kokende water en giet tevens af. Pak vervolgens een snijplank en begin met de kipfilet in mooie stukken te snijden.
  11. Pak 2 diepe borden en serveer links in het bord de Udon noodles met Thaise groente en rode curry saus. Serveer daarnaast de courgetini en gesneden kipfilet. 
  12. Maak het bordje eventueel af met wat vers gesneden rode peper en zwart sesamzaad.

 

Alvast eet smakelijk en veel kookplezier!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.