Havermout.! You're love it or hate it! Zelf ben ik dol op havermout, het is heel gezond, het vult snel en het is ook nog eens super easy om te maken. Havermout is tevens een goede broodvervanger en je kan met smaken enorm veel variëren. Dit recept behoort toch wel tot een van mijn favorieten als ontbijt, en dan het liefst op een koude regenachtige zondagochtend wanneer je lekker niets hoeft behalve je druk maken welke serie je op netflix gaat kijken.
Wat heb je nodig:
Dit recept is voor 2 personen
- 250 ml kokosmelk
- 250 ml halfvolle melk
- 50 gram havermout
- 1 tl Ceylon kaneel
- 1 steranijs
- 2 eetlepels ahornsiroop ( je mag altijd een extra lepeltje doen mocht je een echte zoetekauw zijn)
- snufje zout
Garnering:
- 1/2 appel
- 1 banaan
- 10 gram gehakte walnoten
- 10 gram gedroogde cranberry's
- snufje kaneel
Bereidingswijze:
- Pak een steelpan en giet hier de kokos en halfvolle melk in samen met de steranijs. Wanneer de melk kookt voeg je de havermout toe. Zet het vuur nu laag en pak een houten pollepel. Het klinkt misschien raar maar roer de havermout nu met de achterkant van de pollepel en meng dit zachtjes zigzag door elkaar. Door de achterkant van de pollepel te gebruiken blijven de havermout vlokken mooi grof en heel. Meng dit zo'n 2 minuten lang op laag vuur.
- Haal nu met een lepel de steranijs uit de havermoutpap. Steranijs is een best overheersende smaak en hoe langer je de steranijs mee kookt hoe meer smaak hij afgeeft.
- Wanneer de havermout dikker begint te worden voeg je de kaneel, siroop en zout toe. Haal de pap nu van het vuur en laat 2 minuten iets afkoelen. Ondertussen kun je de banaan en appel snijden en de walnoten hakken. En zorg dat je de overheerlijke cranberry's niet vergeet. Ze geven in dit gerecht een heerlijk zuurtje.
- Serveer de havermoutpap in je favoriete schaal en leef je uit met afgarneren. Je kan het zo simpel of zo mooi maken als je zelf wilt. Het belangrijkste is dat het lekker smaakt en plezier van hebt.
Alvast succes en eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties